knuffeldag kinderboerderij diemen titel kinderboerderij diemen

 

home

over ons

bestuur

nieuws

activiteiten

agenda

foto/video

dat wist ik niet?

over onze
vrijwilligers

onze dieren

nieuwsbrief

donateurs

sponsors

links

contact


NieuwsNovember 2017

Nieuw onderkomen voor de konijnen en cavia's

Op 13 november is het nieuwe verblijf geopend. Met dank aan Deen supermarkten en ome Piet Koersveld en dochter voor hun financiële bijdrage die dit project mogelijk maakte.Oktober 2017


Nieuw konijnenhok is binnen

Op 27 oktober is het nieuwe konijnen- en caviaverblijf afgeleverd. Na het te zijn afgewerkt konden een paar dagen later de konijnen en cavia's hun intrek nemen. Met dank aan Deen supermarkten en ome Piet Koersveld en dochter voor hun financiële bijdrage die dit project mogelijk maakte.

 


22 oktober 2017 vanaf 11:00 uur

Knuffeldag en ruilmiddag dierenstickers actie Deen

Op zondag 22 oktober houden wij weer onze jaarlijkse knuffeldag, waarbij men in de gelegenheid wordt gesteld om de dieren van dichtbij te benaderen en te aaien. De verzorgers zullen eventuele vragen beantwoorden.

Wat is er nog meer te doen?
Je mooi laten schminken, een ritje op de pony maken, of lekker springen op het springkussen.

Op deze dag is er ook gelegenheid om dubbele dierenstickers te ruilen, de Deen actie “Vriendjes van de boerderij”.

zie flyer   Oktober 2016

KNUFFELMIDDAG EN KISTKEURING

Bekijk hier de foto's!

Op zondag 23 oktober zal er vanaf 10:00 uur door klein dierenvereniging Ornis een kistkeuring van konijnen, duiven en cavia`s worden gehouden. Een ieder die hierin is geïnteresseerd is van harte welkom en het staat ook vrij om de keurmeesters vragen te stellen.

Tevens is er deze dag weer de jaarlijkse knuffelmiddag, waarbij men in de gelegenheid wordt gesteld om de dieren van dichtbij te benaderen en te aaien. Ook eventuele vragen zullen de verzorgers indien mogelijk beantwoorden.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je mooi te laten schminken, een ritje op de pony te maken of lekker springen op het springkussen.

We hopen u allen op deze dag te mogen ontvangen en er gezamenlijk een fijne dag van te maken.

Dank namens het verzorgingsteam van SKD.

Draagt u de kinderboerderij een warm hart toe, meldt u dan aan als donateur en steun daarmee SKD.

zie flyer    

Gesponsord door  


 

Mei 2016

NIEUWSBRIEF 2016 NU OOK ALS DRUKWERK

De nieuwsbrief 2016 is nu ook als drukwerk beschikbaar. Uitgebreid met meer informatie. De nieuwsbrief wordt begin mei door de vrijwilligers van de kinderboerderij bij de donateurs in de bus gedaan.Maart 2016

PAASEIEREN ZOEKEN OP DE KINDERBOERDERIJ, 27 MAART 2016

eieren zoeken
De weersgoden waren de kinderen gunstig gezind bij het eieren zoeken op de kinderboerderij. Ruim 50 kinderen gingen met volle overgave op zoek naar de eitjes waarna zij door de vrijwilligers van de kinderboerderij getracteerd werden op een zakje met lekkers. Een geslaagde Paasdag en volgend jaar hoopt de Paashaas nog meer kindjes te mogen tracteren.

Bekijk hier de foto's of ga naar onze foto- en videopagina.


Juli 2015

STICHTING KINDERBOERDERIJ DIEMEN BESTAAT 10 JAAR. FEEST DUS! OP 30 AUGUSTUS.

Het is inmiddels al weer 10 jaar geleden dat oud-burgemeester Koopmanschap de kinderboerderij feestelijk opende. Nu, 10 jaar verder, is de kinderboerderij een begrip geworden binnen de gemeente Diemen en zelf bezoekers van buiten de grenzen van Diemen weten de kinderboerderij te vinden. Jong en oud vinden hier hun vertier en genieten van de afleiding die de dieren op de kinderboerderij hun bezorgen.

Ook op sociaal gebied is de kinderboerderij natuurlijk van groot belang en vaak zitten mensen hier gewoon lekker even op een bankje met elkaar te kletsen terwijl de kinderen hun kunsten vertonen op de speeltoestellen. Culturen komen hier met elkaar in contact en al met al is het een prachtige ontmoetingsplaats geworden.

Natuurlijk mag dit niet ongemerkt voorbij gaan en daarom zullen we dit jubileum vieren.
Op 30 augustus 2015 zal de kinderboerderij om 12:00 uur feestelijk openen en zullen er tot 16:00 uur allerlei activiteiten te beleven zijn.

Kinderen kunnen zich laten schminken of een plaktatoeage laten aanbrengen. Er is een luchtkussen en clown Coco Christal komt zijn kunsten vertonen. En wie dat wil kan een ritje op de pony maken.

We hopen dat het een hele gezellige dag zal gaan worden en dat we de vele trouwe bezoekers mogen verwelkomen op zondag 30 augustus 2015 tussen 12:00 uur en 16:00 uur.

   
   Tot dan,

   Het Bestuur
   van SKD   
         


Juni 2015

STICHTING KINDERBOERDERIJ DIEMEN 10 JAAR

Augustus van dit jaar bestaat onze kinderboerderij alweer 10 jaar. Dit mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. We willen dit dan ook met al onze trouwe bezoekertjes vieren.

Het feest vindt plaats op zondag 30 augustus 2015 tussen 12:00 uur en 16:00 uur.

Wat is er allemaal te beleven:

- Springkussen,
- Konijntje Hop (demonstratie van de Stichting de Happy Hopper), wat konijntjes allemaal wel niet   meer kunnen dan worteltjes eten,
- Schminken (wat is jou favoriete boerderijdiertje, laat je omtoveren),
- Paardje rijden (Maak een ritje op de pony),

En natuurlijk zal de dag in het teken staan va 10 jaar SKD.

Graag tot zondag 30 augustus.


Januari 2015

Opheffing maatregelen vogelgriep

Alle beperkingen, zoals deze zijn vastgelegd ter bestrijding van de uitbraak van de vogelgriep, zijn per 22 januari 2015 opgeheven.

 

December 2014

Deel kinderboerderij gaat weer open

Beste dierenliefhebbers,

Goed nieuws. Vanaf zaterdag 20 december is een deel van de kinderboerderij weer geopend voor bezoekers. De plekken waar kippen en vogels verbijven, blijven gesloten voor het publiek. Delen van de kinderboerderij waar de grote dieren verblijven en de speeltuin gaan zaterdag 20 december weer open.

De kinderboerderij moest een maand geleden sluiten in verband met de vogelgriep.

Het bestuur van SKD
September 2014

In De Echo van 3 september staat een interview met Ron van der Werf.

 

Juli 2014

Stichting Cordaan is gestart met een proef met dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Onder begeleiding van Claire Hagen (foto rechts) werken een aantal mensen op de kinderboerderij. Claire werkt bij Cordaan bij het team Groen en Dieren. De mensen die zij begeleidt zijn gewend om met groenvoorziening en dierenverzorgen om te gaan, maar het is ook mogelijk om mensen die deze ervaring niet hebben daarin te begeleiden en te ondersteunen.

Op dit moment telt de groep van Claire slechts drie personen, maar dat moet nog worden uitgebreid. Gemiddeld heeft een begeleider zo'n acht mensen in de groep. Op dit moment is de dagbesteding 2 ochtenden per week.
Na de zomervakantie wordt door Cordaan gekeken hoe de proef is verlopen. Wat er dan verder wordt besloten is nog niet bekend.

 

Mei 2014

Op 17 mei zijn de Alpaca's weer geschoren. Jan Ronday heeft daar een video-impressie van gemaakt die op YouTube is te zien.

  

 

April 2014


28 april: Vitrine

Een selectie van de foto's van paaseieren zoeken hangt buiten in onze vitrine. Meer foto's kunt u zien op onze fotopagina.


Paaseieren zoeken weer een succes

Op 21 april konden de kinderen weer paaseieren gaan op de kinderboerderij. Het weer zat niet zo mee. Het regende gelukkig niet hard. De kinderen zaten daar niet mee en hebben spontaan naar de paaseieren gezocht. En gevonden.

foto skd Jan Ronday heeft weer wat foto's van deze gezellige middag gemaakt en op de fotopagina geplaatst.

Binnenkort hangen de foto's ook buiten in onze vitrine. Maart 2014

De Kersenboom bezoekt de kinderboerderij

Op donderdag 13 februari 2014 werd de kinderboerderij bezocht door de kinderen van groep 3 en 4 van basisschool de Kersenboom. De kinderen waren op school druk in de weer geweest met het leven op en rond de boerderij. Een bezoek aan de kinderboerderij sloot hier natuurlijk goed bij aan.

kersenboom skd
De kinderen werden in de gelegenheid gesteld om de dieren aan te raken en kennis te maken met de producten die bepaalde dieren opleveren. Alles op een kinderboerderij wel in miniformaat maar het leverde wel een goede beeldvorming voor de kinderen op.

Natuurlijk was er ook tijd om te genieten en even alle spanning te laten vieren. Al met al een geslaagd bezoek waar we allemaal veel plezier aan beleefd hebben.Jan Ronday heeft wat foto's gemaakt die op onze website te zien zijn. 

 

December 2013

4 december

In onze buitenvitrine hangen wat foto's van de knuffulmiddag van oktober 2013.

Alle foto's kunt u op onze website zien.

foto knuffelmiddag 2013

Oktober 2013

21 oktober

Er wordt hard gewerkt om een afwatering te maken op het stuk zandgrond voor de stal. Het afdak heeft een goot gekregen. Via buizen wordt het overtollige regenwater naar de sloot afgevoerd. Of het gaat werken zal na de eerste grote regenbui moeten blijken. Maar Ron, Kees en Ton hebben er wel verstand van. Dus dat gaat wel lukken. De dieren zullen wel blij zijn dat ze niet meer zulke natte voeten krijgen.

afwatering skd   afwatering SKD   afwatering skd


Knuffelmiddag genoemd in DiemerNieuws

In het DiemerNieuws van 10 oktober staat een stukje over de knuffelmiddag van 6 oktober.

zie ook de betreffende pagina uit de krant.

knuffelmiddag 2103


Juli 2013

Leuk artikel in Diemer Nieuws van 11 juli over de kinderboerderij.


Jan Ronday heeft een kort filmpje gemaakt van de kinderboerderij en op de homepage geplaatst.


Juni 2013

Pony Billy op het Schoolstraatfeest

Op 22 juni is het jaarlijkste Schoolstraatfeest gehouden. Anja was met pony Billy ook van de partij om kinderen een kort ritje te laten maken. Jan Ronday heeft een video impressie van het middagprogramma gemaakt.


Konijnen en Cavia's hebben een ander onderkomen gekregen

De hokken voor de konijnen en cavia's zijn van de wand gehaald. De dieren zijn bij de anderen in de ren geplaatst, zodat zij meer bewegingsvrijheid hebben. De ren is ook ruimer gemaakt.


Foto's bezoekers

De foto's van bezoekers van de maand mei staan op de fotopagina. Dit is voorlopig de laatste maand. Op de jan rondaysite ziet u een overzicht van oktober 2012 t/m mei 2013. De fotograaf stopt even met maken van foto's speciaal van de bezoekers. De reden is dat het zeer arbeidsintensief is en dat de zomermaanden ook voor de fotograaf weer andere aandachtsgebieden geven. Hij blijft natuurlijk wel de actualiteit vastleggen.

Als u zelf foto's heeft gemaakt op de kinderboerderij en u vindt het leuk als ze op de website worden geplaatst, neem dan contact op met de beheerder (tevens fotograaf) van de site: beheer@kinderboerderijdiemen.nl.


Video

Naast foto's is het ook leuk om korte video's op de site te plaatsen. Jan Ronday is van plan om een overzichtsbeeld te maken van de boerderij en dit op de homepage te zetten. Zo krijgt de bezoeker van de site alvast een impressie van wat hij kan verwachten als de boerderij bezocht wordt.

Ook heeft hij plannen om korte interviews te maken met kinderen en andere bezoekers, waarin zij bijvoorbeeld vertellen wat er nu zo leuk aan de kinderboerderij is. Welk dier zij lief vinden. Of andere dingen die met de kinderboerderij te maken hebben. Misschien heeft u zelf wel leuke ideeën en onderwerpen om daar een video over te maken.

Jan Ronday heeft professionele apparatuur die hij graag wil inzetten voor dit soort projecten. Het kan voor iedereen een leuke ervaring opleveren om hieraan mee te werken. Niet alleen iets vertellen voor de camera, maar misschien ook wel als regisseur of interviewer. Onderdeel zijn van de crew. Dat is leuk.

Hij is ervaren in het maken van videoproducties. Zijn laatste creatie is het Burgerjaarverslag over 2012 van de gemeente Diemen. Het filmpje staat op de website van de gemeente:
http://www.diemen.nl/inwoners/actueel/nieuws/item/artikel/burgerjaarverslag-2012/

Binnenkort zal een oproep worden geplaatst wie interesse heeft om aan de video's mee te willen werken. Meteen reageren mag natuurlijk ook.

 

Mei 2013

Op 30 mei zijn de alpaca's geschoren door mensen van Alpaca Eiland. Bekijk op de fotopagina de fotoreportage.

skd scheren alpacasron met kip skd

Op 6 mei zijn er een paar kippen geplaatst.April 2013

Zondag 14 april was het weer gezellig druk op de boerderij. Mieke had veel bekijks met het voeren van de dieren en de kinderen kregen van haar lekkere limonade. Veel meer foto's van onze bezoekers ziet u in het overzicht dat begin mei op de fotopagina wordt geplaatst.

mieke skd   bezoekers skd

bezoekers skd   bezoekers skd


Op 8 april is het tweede lammetje geboren, begin van de middag. Ook hier lijken moeder en dochter het goed te maken.

lammetje skd   lammetje skd


Op 4 april is er een schapenlammetje geboren. Moeder en dochter maken het goed.

schapenkam SKD   schapenlam skd

 

Maart 2013

Er zijn weer leuke kuikentjes bij ons te zien (27-03-2013)

mieke   kuikens


Hebben jullie de prachtig opgemaakte paastafel van Mieke al gezien?

paastafel skd mieke paastafel skd mieke paastafel skd mieke


Zelf leuke foto's gemaakt?

Heeft u zelf foto's gemaakt van de kinderboerderij en u vindt het leuk dat ze op de website worden geplaatst? Neem dan contact op met onze websitebeheerder over de mogelijkheden:

beheer@kinderboerderijdiemen.nl


Nieuws over de knorretjesvarkens skd

Het zal velen al opgevallen zijn dat de varkentjes niet meer woonachtig zijn op de kinderboerderij. Reden is dat zij toch vrij afgezonderd zaten op de boerderij en er daardoor weinig interactie was tussen de bezoekers en de dieren.

De reden van hun afzondering was dat het twee beertjes waren die van tijd en wijlen nogal eens agressief uit de hoek konden komen. Om te voorkomen dat zich bijtincidenten voor zouden doen zaten zij dus op een afgelegen deel van de boerderij.

De wijze waarop we deze diertjes moesten huisvesten was voor ons als vrijwilligers geen wenselijke situatie en dat heeft ons doen besluiten afscheid te nemen van onze varkentjes. We zijn nou eenmaal qua omvang beperkt in het aantal dieren dat we op een goede en gezonde manier kunnen huisvesten.

We hopen dat het ze bij hun nieuwe eigenaar goed zal vergaan.

Het bestuurskdOp woensdagochtend 6 maart was het een drukte van belang. Veel vrijwilligers waren bezig met onderhoud en verzorging van de dieren. En er waren veel kinderen op bezoek.

Onze fotograaf Jan Ronday was die ochtend ook aanwezig en heeft weer veel foto's van al het gebeuren gemaakt. De foto's van de bezoekers komen begin april op de website in het maandoverzicht van maart.

Een voorproefje met de foto's van deze dag staat op
deze extra nieuwspagina.

 Februari 2013

Op zondag 17 februari hebben wij veel bezoekers mogen ontvangen. Het was gezellig druk.

skd bezoekers    skd bezoekers    skd bezoekers


Ondanks kou en sneeuw gaat het verzorgen van de dieren natuurlijk gewoon door.

mieke skd    mieke skd


Januari 2013

Op de fotopagina vindt u vanaf nu een serie foto's van onze bezoekers per maand. Onze fotograaf Jan Ronday is regelmatig op de kinderboerderij te vinden. Zie de foto/video pagina.


Op 28 januari is men begonnen met het aanbrengen van een net over het eenden- en kippenverblijf. De reden is dat we overlast hebben van roofvogels en vossen, waardoor we regelmatig dieren missen. Meer informatie volgt als de werkzaamheden zijn afgerond.

net eendenverblijf    net eendenverblijf    net eendenvijfer

net eendenverblijf    net eendenverblijf    net eendenverblijf


Het valt niet mee om op een nog bevroren grond het mest op  te ruimen. Maar kees doet het met plezier.

kees vleer skd


November 2012

ron van der werf


 Ron van der werf is gekozen tot vrijwilliger van het jaar 2012.
 Op 23 november ontving hij de onderscheiding.

 

 

 


 


Groot onderhoud van het houtwerk.

ton mies    ron van der werf    chris venekamp


Oktober 2012

De ganzen hebben een nieuw onderkomen gekregen. Ron en Kees zijn daar druk mee bezig geweest. Zie foto's.


De hoeven van ezel Bas hebben een behandeling gekregen tegen hoefrot. Na het uitkrabben wordt hoefteer aangebracht. Zie foto's.


De groep eenden is uitgebreid met jonge eenden.

skb diemen