knuffeldag kinderboerderij diemen titel kinderboerderij diemen

 

home

over ons

bestuur

nieuws

activiteiten

agenda

foto/video

dat wist ik niet?

over onze
vrijwilligers

onze dieren

nieuwsbrief

donateurs

sponsors

links

contact


Over onze vrijwilligers

Ron van der Werf, Ton Mies, Ron van Koningsveld, Petra Oostenrijk, Chris Venekamp, Kees Vleer, pa van koningsveld. Daan den Hartog, Richard Schreurs, Brian Mester en Adwin Piso. En wie nog meer?

Onze kinderboerderij kan niet voortbestaan zonder de inzet van vrijwilligers.

De werkzaamheden op onze kinderboerderij lopen uiteen. De dieren voeren en verzorgen, het voer klaarmaken, het verblijf van de dieren schoonmaken, de locatie onderhouden en noem zo maar op. Alles wordt gedaan door vrijwilligers. Je hoeft natuurlijk niet alle werkzaamheden te doen en op alle dagen van de week. En ook geen hele dag lang. Dit kan ook een uurtje zijn. We hebben vrijwilligers die bijvoorbeeld alleen helpen met voeren, of het voer klaarmaken. Alle vrijwilligers zijn echte dierenliefhebbers en helpen de boel draaiende te houden.

Naast de vaste vrijwilligers is er een nog groter deel aan vrijwilligers die zich opwerpen wanneer er bepaalde gebeurtenissen plaatsvinden. Onderhoud aan de opstallen en terrein, bij feestelijkheden, enz. Ook deze vrijwilligers zijn van belang voor het behoud van de boerderij. Ook zijn er diverse mensen vrijwilliger bij de jaarlijkse kleindierententoonstelling van ORNIS die op de kinderboerderij plaatsvindt. Anderen weer op de knuffelmiddag.

Een verzoek van de websitebeheerder: helaas hebben wij geen compleet beeld van alle vrijwilligers die actief zijn voor de kinderboerderij. Ben je dat wel en wil je op deze pagina genoemd worden, reageer dan op deze oproep door een mail te sturen naar beheer@kinderboerderijdiemen.nl.We willen graag onze vrijwilligers aan jullie voorstellen

Ron van der Werf

Ron is een van de oprichters en voorzitter van de stichting. Hij heeft vroeger veel bij Cor Hartsink geholpen, wat toen bekend was als kinderboerderij. Lees meer over de oprichting bij "over ons". Hij is in de gemeente opgegroeid. Omdat Diemen vroeger een boerengemeente was kon je altijd wel ergens helpen met boeren, vooral in het hooiseizoen. Hij is samen met Ton de vaste dierenverzorger. Dieren zijn een grote hobby voor hem. Ron werkt als brugwachter in Diemen. Kijk voor meer foto's op de foto/video pagina.   

Ton Mies

Ton Mies is vanaf de oprichting van de kinderboerderij betrokken bij het verzorgen van de dieren. Lees meer over de oprichting bij "over ons". Ton is gepensioneerd. Hij is iedere dag aanwezig. Zoals hij zelf zegt, een leuk tijdverdrijf. Ton begint de dag met het verzorgen van de dieren en het onderhouden van het terrein. Ton is opgegroeid in het boerenbestaan. Ton heeft veel verstand van dieren. Een aantal handelingen die voorheen door een veearts werden gedaan, kan nu door Ton gedaan worden. Ton is ook een vervend konijnenfokker. Kijk voor meer foto's op de foto/video pagina.


   

Ron van Koningsveld

Ron is een van de oprichters van de stichting en secretaris. Zoals alle vrijwilligers is hij gek op dieren. Thuis heeft hij katten, vissen, vogels, een konijn en een hond. Hij heeft veel verstand van alles waar vleugels aan zitten, maar heeft ook een schat aan kennis op het gebied van dieren. Hij is werkzaam in de facilitaire sector en actief als bedrijfshulpverlener.


   

Chris Venekamp

Chris is gepensioneerd en helpt twee ochtenden per week. Het meest met het verzorgen van de dieren, maar ook wel met klussen. Hij komt niet het gehele jaar door, want hij vertoeft ook een paar keer per jaar voor een aantal maanden in het buitenland. Hij komt ook heel graag met de kleinkinderen naar de kinderboerderij. Hij is er bij toeval ingerold en vindt het erg leuk om met beesten om te gaan. Vogels vindt hij leuk en heeft wel iets met ezel Bas.


   

Kees Vleer

Kees is gepensioneerd en was vroeger beheerder van de sporthal aan de Bernhardlaan en is een oud collega van Ron van der Werf. Hij was actief bij de vrijwillige brandweer en is een sportfanaat. Kees verzorgt de dieren en doet klusjes.


   

Jan Ronday

Jan woont sinds 1987 in Diemen en is fotograaf. Hij doet de PR en heeft het initiatief genomen om een nieuwe website te maken en die ook als beheerder actueel te houden. De oude site werd door omstandigheden al een tijd niet meer bijgewerkt. Hij vindt het belangrijk dat er meer belangstelling komt voor wat er op de kinderboerderij gebeurt en hoopt dat deze website daar een rol in zal vervullen. Hij is onder de indruk van wat de vrijwilligers doen om de boerderij draaiende te houden.   

Daan den Hartog

Na veertig jaar gewerkt te hebben op de administratie van een groothandels firma zocht Daan een nieuwe uitdaging om zijn vrije tijd te besteden. Deze vond hij snel bij de kinderboerderij waar hij zijn oude brandweermaatjes Ron van der Werf en Kees Vleer reeds werkten. Daan verzorgt twee ochtenden in de week de grotere dieren. Zijn belangrijkste taken zijn het aanvegen van de stallen, het aanharken van het zandterrein en het grasland en samen met Ton het voeren van de grotere dieren. Daan is een grote fan van ezel Bas en de pony's Billy en Mackey.


   

Richard Schreurs

Richard is in 2015 gestopt met werken en is via Ron van der Werf op de kinderboerderij gekomen. Hij kent Ron al heel lang. Ze trokken met elkaar op en woonden in dezelfde straat in Diemen. Hij is opgegroeid met dieren. Als klein kind kwam Richard iedere dag op de boerderij van zijn oom op de Overdiemerweg en heeft daar koeien gemolken en schappen gevoerd. Richard is er op woensdag voor het uitmesten en op vrijdag en zaterdag voor het voeren van de dieren.


   

Brian Mester

Brian is opgegroeid in Diemen en via Richard op de kinderboerderij gekomen. Hij heeft altijd met dieren gewerkt en daar ligt dan ook zijn hart. Zijn voornaamste taak is het land en de stal schoonmaken, maar ook het voeren van de dieren. Brian is iedere dinsdagochtend op de kinderboerderij.


   

Adwin Piso

Adwin woont sinds 1968 in Diemen. Uit het verleden kende hij Cor Hartsink die toen bekend stond als de kinderboerderij. Ook hij kent Ron van de Werf goed vanaf dat hij in Diemen woont. Van Richard hoorde hij in het voorjaar 2017 dat Ron en beetje omhoog zat met te weinig vrijwilligers omdat Richard op vakantie ging. Adwin bood aan om Richard op de woensdag te vervangen. Toen Richard terugkwam van vakantie vroeg Ron of Adwin wilde blijven. Nou, dat was geen enkel probleem en Adwin is op woensdag- en donderdagochtend op de kinderboerderij. Hij is van mening dat het voor meer mensen een nuttige en zinvolle tijdsbesteding kan zijn.


   Oud-vrijwilligers

Natuurlijk is er altijd beweging in het aantal vrijwilligers en wie dat zijn. Daarom willen wij alle oud-vrijwilligers bedanken voor hun inzet. We noemen er een paar:

Adrie, Mieke, Tilda en Cliff Winter en alle andere vrijwilligers die niet genoemd zijn.

tilda skb diemen cliff winter skd mieke skb diemen